پل تاریخی دزفول


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



پل قدیم دزفول مهمترین اثر تاریخی شهر دزفول می باشد این پل که دو منطقه شرقی و غربی  رود دز را به هم وصل می سازد،در حقیقت یکی از راه های رابط منطقه جندی شاپور و سرزمین بین النهرین بوده،که به دستور شاپور اول ساسانی پس از پیروزی بر والرین امپراطور روم و با بکارگیری اسرای رومی در سال ۲۶۳ میلادی ساخته شده است.

 

 

هنوز با گذشت نزدیک به ۱۸قرن از احداث آن و با وجود تغییـر و تحولات مختلفی که در طول عمر خود داشته،هنـوز به شکل تقریبی اولیه اش،به یادگار مانده است و زینت بخش و مایه افتخـار این گوشه از سرزمین ماست و نام شهر دزفـول (دژپل) به سبب وجود چنین بنـای با شکوهی است.

پل قدیم دزفول به دلیل اهمیت ارتباطی خود،در روزگاران گذشته در دوره های مختلف از جمله دیلمی،صفوی،قاجار وپهلوی  تعمیر و مرمت شده است.

پل تاریخی دزفول با گذشت سالیان دراز همچنان پا برجاست و به عنوان قدیمی ترین پل استوار جهان شناخته می شود.این پل به شماره ۸۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و با توجه به قدمت و اثر بخشی آن می تواند یکی از آثاری باشد که در فهرست میراث جهانی نیز به ثبت برسد.
در سال ۱۳۹۰باساخت میدانی آجری در ورودی آن توسط شهرداری این شهر با همراهی میراث فرهنگی کاربری پل بعد از نزدیک به ۱۷۵۰سال به گردشگری تبدیل شد و درحال حاضر یکی از دیدنی ها و جاذبه های مهم شهر دزفول و شمال خوزستان به شمار می رود
.

 





:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1002
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 21 مرداد 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com