چه عواملی در حمله قبلی تأثیر گذار هستند


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود




اما پژوهش فرامینگهام پیشنهاد کرده است که چیزهای دیگری هم در کنار این عوامل اصلی به عنوان عوامل خطر در نظر گرفته شوند:

- سطح پادتن فاکتور فون ویلبراند (یک فاکتور موثر در انعقاد)

- سطح فیبرینوژن

- بیماری های مزمن کلیه

- تعداد گلبول سفید

- سطح CRP

- سطح هوموسیستئین

- میزان اسید اوریک

- درجه کلسیم عروق کرونر CAC score

- ضخامت لایه های عروقی اینتیما و مدیا در رگهای کاروتید

- بیماریهای عروق محیطی

- شکل و سرعت موج نبض

اما آیا چیزهای دیگری هم هستند که ما را مستعد بیماری قلبی کنند؟ در اینجا به ۹ مورد از عوامل خطری اشاره می کنم که در نگاه اول شاید منطقا نتوانیم بین آنها و بیماری قلبی ربط منطقی پیدا کنیم،اما پژوهش ها نشان داده اند که با میزان بیشتر بیماری های قلبی در «ارتباط» هستند:

۱-محل زندگی: مطابق تحقیقی که نتایج آن در سال ۲۰۰۱ در NEJM منتشر شد،آدم هایی که درمناطق فقیرنشین زندگی می کنند،نسبت به کسانی که درمناطق دیگر زندگی می کنند، سه برابر بیشتر احتمال دارد که به بیماری قلبی مبتلا شوند،حتی اگر از نظر درآمد، تحصیلات و کار وضعیت شان مشابه همتایان خود باشد.در این تحقیق پژوهشگران میزان  حملات قلبی را در یک بازه زمانی ۹ساله در افرادی که بین ۴۵ تا ۶۴ سال سن داشتند در ۴ ناحیه با هم مقایسه کردند.

۲-آنتی بیوتیک ها: مطابق تحقیق جدیدی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده است،آنتی بیوتیک محبوب آزیترومایسین،با میزان بیشتر حملات قلبی مرتبط است،به خصوص در آنهایی که پیشتر بیماری قلبی داشته اند.البته هنوز شواهد آنقدر کافی نیست و فعلا توصیه نمی شود که از نسخه کردن این دارو خودداری شود،با این همه شاید منطقی باشد در بیماران قلبی این دارو با احتیاط بیشتر نسخه شود.

۳- مکمل های کلسیومی: مطابق تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ روی ۲۳ هزار نفر انجام شد و نتایج آن در ژورنال قلب به چاپ رسید،آن دسته از افرادی که مکمل های کلسیومی دریافت می کنند، نسبت به کسانی که این مکمل ها را دریافت نمی کنند، بیشتر مبتلا به حمله قلبی می شوند،البته کلسیومی که به طور معمول از طریق وعده های غذایی وارد بدن می شود، تأثیری ندارد.البته در اینجا باید تأکید کنم که در این مورد حتما مطابق نظر پزشک رفتار کنید، چون مطابق برخی از تحقیقات دیگر کلیسیوم یک عامل حفاظتی در برابر بیماری قلبی هم قلمداد شده است.معمولا به بیماران توصیه می شود که کلسیوم کافی از طریق رژیم غذایی دریافت کنند،به اندازه کافی برای تأمین ویتامین D آفتاب بگیرند و روغن ماهی استفاده کنند.

۴-عفونت:میزان ابتلا به حمله قلبی در سه روز اول ابتلا به انفلوآنزا و عفونت های دستگاه تنفس، پنج برابر بیشتر می شود.دلیلیش هم این است که عفونت ها باعث پاسخ التهابی در بدن می شوند که خود احتمال سکته قلبی یا مغزی را بالاتر می برند.بنابراین استفاده از واکسن انفلوآنزا می تواند منطقا مفید باشد.

۵-بیماری پوستی سوریازیس Psoriasis:آن دسته از بیمارانی که بیماری پوستی سوریازیس شدید دارند، با احتمال بیشتری مبتلا به حمله قلبی خواهند شد. اما چرا؟

ممکن است تصور کنیم که این امر تنها به این خاطر باشد که این بیماران به خاطر داروهای جانبی که برای درمان بیماری شان دریافت میکنند یا احتمال بیشتر سیگار کشیدن،اضافه وزن یا پرفشاری خون است که بیشتر دچار مشکل قلبی می شوند،اما جالب است بدانید که تحقیقات نشان داده است که سوریازیس یک عامل خطر «مستقل» بیماری قلبی است.

سوریازیس یک بیماری خودایمنی است که باعث التهاب مزمن می شود و از این طریق احتمال بیماری قلبی را بالا می برد،کلا بیماری های خودایمنی،همگی با همین مکانیسم احتمال بیماری قلبی را بالا می برند،برای مثال در بیماری شایع ترین دلیل مرگ بیماران لوپوسی،حمله قلبی است.

۶-مشکلات ارتباطی: اگر با همسر یا دیگر نزدیکان خود مشکل داشته باشید،۳۴درصد بیشتر احتمال دارد که دچار بیماری قلبی شوید.این تحقیق توسط اپیدمیولوژیست های کالج لندن انجام شده است.

۷-سطح پایین HDL: بر کسی پوشیده نیست که HDL پایین (همان کلسترول خوب) یکی از عوامل شناخته شده بیماری قلبی است،اما تحقیقی که روی ۷ هزار نفر توسط محققان دانشگاه ایندیانا انجام شده است،نشان داده است که کم بودن HDL بیشتر از آنچه که فکر می کردیم،اهمیت دارد،طوری که این محققانی که این تحقیق را انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که بعد از سن و جنس،کم بودن HDL،سومین عامل خطر بیماری های قلبی است. به طوری که اگر یک فرد جوان را ببینیم که دچار حمله قلبی شده، باید شک کنیم که کم بودن HDL عامل خطرش بوده است. HDL را با ورزش و کاهش وزن می توان بالا برد.

۸-مشکلات کلیوی:مطابق تحقیقی که روی بیماران پیر در رتردام هلند انجام شده است، بیمارانی که کلیه هایی با عملکرد ضعیف تر داشتند،حتی اگر در مرحله نارسایی کلیوی نبودند، به احتمال بیشتر دچار حمله قلبی می شوند.

۹-زندگی در شهر: آن دسته از آدم هایی که در شهرهای با ترافیک بالا زندگی می کنند، صرف نظر از اینکه از خودرو، دوچرخه یا وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند،دو برابر بیشتر احتمال ابتلا به بیمار قلبی را دارند،این نتیجه تحقیقی است که در آلمان انجام شده است،یک تحقیق دیگر هم پیشتر نشان داده بود که کسانی که نزدیک راه های اصلی زندگی می کنند، دو برابر بیشتر مبتلا به بیماری قلب و ریه می شوند.

تذکر: در ابتدای پست عوامل خطر اصلی بیماری های عروق خونرسان قلب را ذکر کردم، هیچ کس نمی تواند سن خودش را تغیر بدهد و یا احتمالا جنسیت اش را!، تغییر محل زندگی هم بسیار دشوار است،اما ترک سیگار،ورزش،کم کردن وزن و کنترل فشار خون و دیابت چیزی است که از عهده هر کسی برمی آید.توجه کنید که برخی از موارد نه گانه ای که در این پست ذکر شده اند مثل آنتی بیوتیک و مکمل های کلسیومی هنوز جای بررسی بیشتر دارند و بهترین چیز این است که در این موارد مطابق نظر پزشک خود رفتار کنید.


 




:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1097
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
ن : Bahram
ت : جمعه 21 مهر 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com